Image
🐻‍❄️ Faktoja fudgekokista osa 2: Rakastan koiria! 🐻‍❄️ Erilaisten sattumusten kautta meille on päätynyt ihania rescuedogeja.

Olen Kaisu, Gopalan maatilan fudgekokki, mehiläiskuiskaaja, omavaraisintoilija ja omasta lehmästä haaveilija. Lehmäunelmani ei ole vielä toteutunut käytännön syistä johtuen, mutta erilaisten sattumien kautta meille on päätynyt ihania rescuekoiria.

 

Jo edesmennyttä Saraa (etualalla) kiinnosti aina kovasti kasvimaalla puuhailu, ja erityisesti perunat maistuivat hyvin ihan sellaisinaan, suoraan mullasta.

Ensimmäinen pieni ja pörröinen koirani Sadhu löytyi kymmenen vuotta sitten Lidlin parkkikselta Espanjasta sukeltelemassa ihmisten ostoskasseihin, ja meidän sydämiin. Sadhu viettää nyt eläkepäiviään äitini luona.

 

Kiitos äitille (Heini Kulmala) tästäkin kuvasta, Sadhu löytyy myös instagramista: #hassusadhu

Toissa talven reissulla Italiassa metsän keskellä olevan talon raunioista kuului surkeaa haukkumista, ja sieltä löytyi hylättynä pieni koiranpentu, joka sai nimekseen Babu. Samalla reissulla matkaamme lähti toinenkin metsässä yksin selviytyvä pikkukoira, Nanda, jolle löysimme hyvän kodin Suomesta ystäviemme luota. Nandan lempipuuhaa on ryömiä niin liki ihmistä, kuin vain mahdollista, ja sitten antaa hirmuisesti suukkoja, mieluiten naamaan.

 

No miten kävi talvilomallamme Italiassa tällä erää? Suht vanhanaikaisesti, nimittäin laumaamme liittyi kuvan halinalle, Balai. Kun leikilläni olin pari päivää aiemmin sanonut: “Joku koira täältä kuitenkin taas löytyy”, niin mieheni Tomi antoi ehdot, että ainoastaan jos:

 

1. Siitä ei lähde karvaa.
2. Se on pienempi kuin Babu. (6kg)
3. Se on söpömpi kuin Babu.

 

Niin tässä on nyt sitten ehkä 30% onnistumisprosentti. Onhan Balai ainakin tosi söpö! Balai on mitä lempein n. 1-vuotias jättiläinen, joka vain haluaa rapsutuksia ja rakkautta. Se oli hylätty oman onnensa nojaan maaseudulle, missä paikallinen maanviljelijä koitti häätää sitä alueeltaan heittämällä sitä isoilla kivillä. Nyt Balai saa vartioitavakseen oman maatilan, missä se pääsee vapaana tarkkailemaan maailman menoa, häntää heilutellen tervehtimään vieraita ja iltaisin haukahtamaan muutaman vahtihaukun, niin ettei peurat (tai Saran kummitus) tule syömään perunoita kasvimaalta!

 


KAISU KULMALA
Kaisu Kulmala
KAISU KULMALA

Gopalan fudgen keitosta, maatilan arjesta, mehiläistarhauksesta sekä markkina-retkistä kirjoitteleepi Kaisu Kulmala.

Kategoriat