Image
Meiltä usein kysytään, “Mikä on fudgen ja toffeen ero?”

Meiltä usein kysytään, “Mikä on fudgen ja toffeen ero?” Hämmennystä saattaa lisätä sekin, että osa meidän makeisista on nimetty fudgeksi ja osa toffeeksi.

🧡 FUDGE on suussasulavaa pehmeää kermatoffeeta

Fudgen valmistaminen on pohjimmiltaan samanlaista kuin suklaan, eli rakenne perustuu sokerin oikeanlaiseen kiteytymiseen. Valmistusvaiheessa lämpötilojen kanssa on tosi tarkkaa. Tähän pohjautuukin se miksi fudge sulaa kielelle, kun suussa on fudgen sulamiseen ihanteellinen lämpötila. 🤤

🧡 TOFFEE on sitkeämpää maitokaramellia

Toffee ymmärretään perinteisesti sitkeäksi alaskeitetyksi maidoksi tai kermaksi, jossa on sulatettua ja paahdettua sokeria. Oikea-asteiseksi paahdettu sokeri antaa juuri sen karamellin maun. Toffeeta saatetaan myös hieman pelätä sen hampaisiin tarttumisen ja kovuuden takia.

Käytämme sekä fudgen että toffeen nimityksiä, koska Gopalan ainutlaatuiset täysin omien reseptiemme mukaiset “fudgetoffeet” ovat kombinaatio näiden kahden väliltä, ottaen molemmista parhaat puolet.

Gopalan toffeissa aistitaan fudgen pehmeys ja suussasulavuus, sekä toffeen maitoisuus, maukkaus ja vähemmän sokerinen lopputulos. Valikoimastamme perinteisimmän toffeen tittelin saa Wanhanajan toffee (tämäkin sopii hammasrautojen kanssa syötäväksi). Perinteisimmän fudge-koostumuksen omaa Minttusuklaa-fudge.


KAISU KULMALA
Kaisu Kulmala
KAISU KULMALA

Gopalan fudgen keitosta, maatilan arjesta, mehiläistarhauksesta sekä markkina-retkistä kirjoitteleepi Kaisu Kulmala.

Kategoriat