Image
ūüé® Faktoja fudgekokista osa 1: “Oikealta” ammatiltani olen taiteilija!

Olen Kaisu, Gopalan maatilan fudgekokki, mehil√§iskuiskaaja, omavaraisintoilija ja omasta lehm√§st√§ haaveilija.ūüźĄ

En ole koskaan virallisesti opiskellut yrittäjyyttä, elintarvikealaa, markkinointia tai myyntiä Рeli kaikkia niitä asioita, joita yksinyrittäjänä päivittäin teen, vaan koulutukseltani olen kuva-artesaani!

Opiskelin yläasteen jälkeen kolme vuotta Pekka Halosen akatemiassa taidegrafiikkaa, kuvanveistoa ja maalausta, joista maalaus oli päälinjani.

Fudgekokin ja markkinamyyjän ura aukeni täysin spontaanien käänteiden kautta, mutta toki hyvin luontaisesti. Tässäkin työssä on hyödyksi mielikuvituksellisuus, selkeä visuaalinen näkemys, kokonaisuuden hahmotuskyky, luovien ratkaisujen löytäminen ja varmuus omaan tekemiseen. Onneksi taidekoulussa tuli treenailtua vähän kuvankäsittelyäkin, koska teen itse kaikki Gopalan etiketit ja flyerit. Logommekin on oma piirrokseni.

Maalaus ja taide on aina ollut osa elämääni (luultavasti taaperona kynä pysyi paremmin kädessä kuin lusikka)

T√§ll√§ hetkell√§ pensselin p√§√§st√§ ilmestyy it√§maisten tarinoiden innoittamia muinaisia inkarnaatioita. ūüēČÔłŹ Lis√§ksi olen maalannut vanhan punamultaisen puutalomme violetiksi ja sis√§lt√§ on maalattu niin sein√§t, lattiat kuin kattokin, aina turkoosia p√∂ntt√∂uunia my√∂ten. V√§rej√§ ei voi olla koskaan liikaa! ūü§©ūüĆąūüíú Seuraava isompi maalausurakka on maalata markkina-automme! (V√§riehdotuksia otetaan vastaan.)

Toisinaan minulle sanotaan k√§sin valmistamistani ja koristelemistani fudgeista: “Ne ovat kuin taideteos.” Se l√§mmitt√§√§ mielt√§. ūü•į

KAISU KULMALA
Kaisu Kulmala
KAISU KULMALA

Gopalan fudgen keitosta, maatilan arjesta, mehiläistarhauksesta sekä markkina-retkistä kirjoitteleepi Kaisu Kulmala.

Kategoriat