Image
Gopalan 10v juhlavuosi – luvassa villejä tarjouksia, arvontoja ja yritystaipaleemme historiaa

Tässä sitä nyt ollaan, “uraputki” on imaissut syövereihinsä, ja yhtäkkiä KYMMENEN vuotta on vierähtänyt siitä, kun aloitettiin toimintamme! Huh hei!

Ihan ensiksi kiitos kaikille jotka olette olleet mukana tukijoukoissamme alusta asti, ja iso kiitos myös kaikille, jotka vuosien varrella olette makeat tuotteemme löytäneet ja omaksi ottaneet.

 

Kaisu ja Tomi Tuomaan Markkinoilla 2021, jolloin ne poikkeuksellisesti järjestettiin Senaatintorin sijasta Kauppatorilla.

Meidän asiakkaat on erityisen ihania – totta kai – ja mietin että miksiköhän? Olisiko siksi, että he ovat makealle persoja, joten se tekee jo itsestään ihmisestä ihan parhaan. Tai sitten siksi, että he haluavat osoittaa tukensa kotimaiselle työlle ja tuotteelle, ja ovat näin ollen erityisen älykkäitä ja hyviä tyyppejä.

 

Myös yksi syy on varmasti se, että meiltä saa oikeasti rahoilleen vastinetta laadukkaan ja koukuttavan tuotteen muodossa! Ja toki yritämme itsekin aina olla parhaimmillamme ja palvella asiakkaitamme niin hyvin kuin osaamme.

Tämän 10v-juhlavuoden kunniaksi aiotaan kehitellä kaikenlaista lystikästä, kuten arvontoja, ale-tempauksia ja tarinointia!

 

Valkosuklaapistaasi-fudgea alennuskorissa

Paljon on mahtunut kymmeneen vuoteen, tässä pientä nostalgisointia:

On vuosi 2012, ja lähdetään mieheni kanssa mehiläiskurssille. Tällä hetkellä meidän käsitys mehiläisten- ja puutarhanhoidosta on erittäin romanttinen, ja maailma vaaleanpunaisten lasien läpi värjääntyykin erilaiseksi nopeasti ensimmäisten pistosten, parvien, rikkaruohojen ja kadonneiden juuresten kautta.

“Miks nää mehiläiset roikkuu ulkona kaikki, miksei ne kerää hunajaa?” tai “Olen varma että kylvin tähän keväällä siemeniä, missä ne porkkanat nyt on!” 😂

Ensimmäinen toripäivämme koitti 2013 Lahdessa, ja myyntipöydällämme oli muistaakseni noin parisenkymmentä 250g vetoista lasipurkkia hunajaa. Sen lisäksi tarjolla oli oman kasvimaan kaskinauriita, perunoita, palsternakan siemeniä pikkupusseissaan muille viherpeukaloille, sekä erittäin eksoottisena kokeiluna chia-kasvin lehtikimppuja – teen keittoon.

 

Pöytäliinaan kiinnitetty käsin raapusteltu kyltti kertoi: “IHMEPROPOLIS – luonnon antibiootti, desinfioiva”.

Markkinakaupustelun kultavuosi meille oli 2014

Silloin kiersimme lähestulkoon kaikki Suomen markkinat ja torit – tai ainakin siltä se tuntui. Tavallisen metsäkukkahunajan lisäksi tarjolla oli monen monituisia erilaisia makuhunajia, mehiläisvahakynttilöitä, -voiteita ja kuusenpihkasalvoja.

 

Monenkirjavia makuhunajia: Habanero, Chili, Sitruuna, Nuhanenän flunssahunaja, Eukalyptus, Vanilja, Salmiakki, Lakritsi, Inkivääri, Minttusuklaa, Mandariini, Suklaa, Minttu, …

Ensimmäiset toffeet tulivat myyntiin saman vuoden joulukuussa

Oltiin vuokrattu Helsingin kaupungilta kuukauden myyntipaikka Stockan edustalta, ja kuvio oli siis se, että joka aamu tultiin sinne teltan kanssa, kasattiin myyntipisteemme (oli muuten harvinaisen hankalaa saada pöytäliina tuulessa pysymään paikallaan, ennen kuin sen päälle ehti latoa myytävät tuotteet) ja illalla purettiin kaikki kasaan. Ja seuraavana päivänä sama homma uusiksi – aika rankka rutistus jo valmiiksi rankan vuoden loppuun.

 

Kaikkien aikojen ensimmäiset Gopala-fudget. Muoto muutettiin nopeasti neliöstä pitkulaksi, koska monet erehtyivät luulemaan näitä saippuoiksi!

Mutta oi sitä palkitsevaa ilon ja tyytyväisyyden tunnetta, kun ensimmäiset jonot alkoivat muodostumaan herkullisiksi todettujen toffeiden eteen!

Vuonna 2015 aloitettiin yhteistyö muutamien ystäviemme kanssa, koska kahdelle tässä oli jo vähän liikaa työtä. Vuokrasimme Malmilta sopivaa keittiötä toffeenkeittoon, ja sukkuloimme sieltä ympäri Suomea eri messuille ja markkinoille. Toffeeta valmistui kasvavassa määrin!

 

Postin rullakot täyttyvät Gopalan paketeista aina kun on sesonki!

Tällöin aloittelimme myös verkkokauppamme toimintaa, sekä olimme ensimmäistä kertaa Tuomaan markkinoilla

Sitten vuonna 2016  oli retrospektiivinen hetki ja päätimme kehittää jo maukkaasta toffeestamme maailman parhaan.

Iäisyydeltä tuntuneen työskentelyn jälkeen lopulta resepti oli valmis

Uudistetut fudgemme ovat täydellinen fudgen ja toffeen kombinaatio. Ei niin (yli)makeaa kuin fudge, eikä niin jäykkää kuin toffee, vaan ihanasti kielelle sulavaa kermaisaa karamellia. Gopalan fudgea!

Ensimmäinen vegaaninen fudgemme syntyi 2016 vuoden jouluksi

Nopeasti perässä seurasivat vegaaniset pähkinäsuklaa- ja mocca-fudget.

Silloin Cashew Nougatin nimi oli Vegaani-nougat, ja välillä joku nokkelasti sanoi, että, “Mitä, tuo nougat koostuu vegaaneista?”

Tästä eteenpäin toimintamme on jatkunut tasaisesti kasvaen

Uusia fudge- sekä hunajamakuja on putkahdellut maailmaan jatkuvasti. Aloimme myös myymään herkkujamme jälleenmyyjille, ja korona-pandemian myötä verkkokauppaan panostettiin reippaasti. On ollut tosi hienoa nähdä miten hyvin asiakkaat ovat meidät sieltä löytäneet!

 

Nämä yksittäispakatut fudget ovat erinomaisia jälleenmyyjiemme putiikkien hyllyille.

Odotamme innolla seuraavaa vuosikymmentä ja sen tuomia haasteita ja onnistumisia!

Iloinen Gopalan yksityisyrittäjä Kaisu – Tuomaan Markkinoilla 2022.


KAISU KULMALA
Kaisu Kulmala
KAISU KULMALA

Gopalan fudgen keitosta, maatilan arjesta, mehiläistarhauksesta sekä markkina-retkistä kirjoitteleepi Kaisu Kulmala.

Kategoriat